• leros isola
  • leros grecia
  • leros

Leros

Gids naar het eiland van Leros Griekenland

lerosHet eiland Leros is een klein eiland gelegen in de Dodekanesos met 18.000 inwoners en een oppervlakte van 58 km2 gelegen tussen Patmos, Lipsi, Kalymnos en Kos. Het heuvelachtige karakter samen met de diepe ‘florden’ die in het eiland happen maken het bijzonder avontuurlijk het eiland te ontdekken. Dit kan per brommer en per auto. De kleine afstanden op het eiland maken echter fietsen en lopen ook mogelijk. Het is nog steeds een rustig en niet door toeristen overspoelt eiland. Het eiland is bij uitstek geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie. Het heeft een aantal bijzonder mooie stranden zoals Panteli,Blefuti, Krithoni, Arinda, Gurna, Xerokampos, Vromolothios etcetera. Het heeft dus een aantal mooie stranden waar het mogelijk is om nog alleen te zijn. Tal van tavernes en cafétjes zijn te vinden langs de strandjes en in het binnenland. 
De voornaamste haven is Lakki, bekend van italiaanse Art-Deco bouwkunst uit de jaren ‘ 20 en ’30 van de vorige eeuw, waar de veerboten vanuit Athene dagelijks aanleggen. Agia Marina is de tweede haven die Leros met snelle boten verbindt met alle overige eilanden in de archipel. De bewoners zijn gastvrij en nog niet vervreemd door het toerisme. Het wegennet is goed en omvattend. Indien u kiest voor ons eiland hopen wij dat u een prettige tijd heeft op het eiland

Leros gelegen tussen Patmos Lipsi en Kalymnos en Kos in de Dodekanesos eilanden. Leros zoals de meeste van de Griekse eilanden is een eiland van de kleine vruchtbare valleien ingeklemd tussen glooiende groene heuvels, diepe baaien en mooie stranden Leros topografie heeft aanleiding gegeven tot vele dorpen. De meest hoofdstad van Leros is Agia Marina - verenigd met de twee andere dorpen. Platanos en Panteli, aan de achterzijde van de heuvel - een verzameling van kleine witte huizen, neoklassieke gebouwen en smalle steegjes Het begint aan de kust en geleidelijk klimt de zijden van de heuvel, waarvan de top wordt gedomineerd door de overblijfselen van een Byzantijns kasteel van bijzondere betekenis tijdens de Byzantijnse tijd gedoneerd aan bisschop Christodoulos van Patmos uit de keizer Alexios Komninos, de vorm is dat gegeven door de Ridders van Sint Jan, die in de 14e eeuw in Leros aangekomen Nog steeds staan ​​vandaag de dag het circuit muur en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw binnen het. Laki, 3 kilometer ten zuiden van Agia Marina is de eilanden haven. Het is gebouwd aan de achterzijde van een diepe, bijna ingesloten baai, wiens mond is slechts 500 meter breed Dit is een van de grootste en beste natuurlijke havens in de Middellandse Zee.

Alinda, Xirokambos en Partheni zijn charmante dorpjes aan zee, terwijl je heerlijk zwemmen bij de stranden van Agia Marina, Pandeli, Vromolitho, Alinda, Laki, Merikia en Xirokambos, om enkelen te noemen vindt. Leros heeft een Airport Partheni die dagelijks het eiland met Athene de hoofdstad van Griekenland verbindt. Leros eiland heeft ook dagelijkse verbindingen met veerboten en draagvleugelboten naar Piraeus en de meeste van de Griekse eilanden Dodekanesos zoals Patmos, Lipsi, Samos, Kos, Rhodos, Symi en Nisyros. Er zijn wekelijkse verbinding en met een aantal van de eilanden van de Cycladen zoals Syros en Amorgos, van Syros de bezoekers kunnen een aantal van de chique eilanden van de Cycladen zoals Mykonos, Tinos, Ios, Paros, Naxos en Santorini bezoeken. Zoals Leros zijn echte traditionele karakter heeft behouden, is het in de positie om de hoogste kwaliteit van de toeristische diensten aan elke bezoeker te bieden. Modern hotel complexen, appartementen te huur en pensions, die komen aan de hoogste verwachtingen, zijn allemaal gemaakt met betrekking tot het milieu en de geschiedenis en de traditie van Leros. Hier, weg van de drukke steden en de stressvolle tempo van het leven en nog verder van kraaide grote toeristische gebieden, de bezoeker vindt de rust en ontspanning die hij zoekt.

agia marina Leros

Agia Marina

Agia Marina

alinda

Alinda

Alinda

vromolithos

Vromolithos

Vromolithos Leros

Leros volle maan

Leros volle maan

Geniet van de volle maan vanaf Panteli

Panorama

Panorama van Panteli